RÓLUNK

Egy új fejezet: Sezlon Italy

A Sezlon egy második generációs bútorértékesítő, illetve forgalmazó cég, ahol igyekszünk kiválogatni Európa vezető bútorgyártóit és azok közül is azokat, akiknél egy kicsit több a hozzáadott érték, több a személyes kapcsolat, fontos az emberi tényező.

Olaszország kínálatát is próbáltuk ezzel a szemlélettel megismerni, és találtunk a top minőség kategóriában öt olyan partnert, akik talán a legjobban képviselik az olasz kézműves családi manufaktúrák hagyományait, ötvözve a modern technológiával és olasz designnal. Ezeknek a cégeknek, illetve az ő fantasztikus bútoraiknak nyitottunk egy bemutatótermet, hogy mindenki megismerhesse őket testközelből is, ez a Sezlon Italy.

Az alapítóval Kovács Ferencné Évával

 

Sezlon galéria

A sezlon galéria egy második generációs otthonteremtő vállalkozás legújabb állomása. Ahogy a társadalmi változások életre hívtak egy, a környezetére különösen igényes társadalmi réteget, úgy lett létjogosultsága egy olyan kortárs designbútor galéria megvalósításának, mely mentes a sablonosságtól, a tömeggyártástól, és a sznobériától. Ezzel szemben teret enged az egyediségnek, a kifejezés határtalanságának, megmutatja az arányokat, egyensúlyt teremt, és mindezek mellett a természetességen és a minőségen keresztül értéket közvetít.

I. kerületi galériánk a környezet és a művészet egyensúlyának megteremtésére törekszik, illetve a kiállítótermek, tárlatok tovább gondolt megjelenítéseként működik.

Talán nincs olyan hely, ahol a "hosszú szék" (chaise longue), /∫ɛzlon/ kifejezést ne ismernék és ahol ne ugyanazt az érzést jelentené, vágyat egy saját pihenőfotel után.

A sezlon a múlt századi luxus része volt, a századeleji nagypolgári lakások elengedhetetlen bútordarabja, mert személyre szabott pihenés nem létezhetett/létezhet egy saját chaise longue, azaz hosszú szék nélkül.Ezt a tehetős, gazdag időszakot követő 100 év a nélkülözés évszázada volt, ekkor a sezlonok régi megóvott bútordarabok lettek, nem véletlenül bukkanhatunk meg ma is 100-150 éves "hosszú szék" pihenőfotelekre.Az elmúlt évtizedeknek köszönhetően azonban otthonaink igényesebbek lettek, egyre szebbek, egyre inkább rólunk szólnak, így válik ismét elengedhetetlen részükké egy saját pihenőotel, egy olvasó kanapé egy sezlon.

És ha már megszületett a gondolat, akkor ez a sezlon miért ne legyen kényelmes, tartós, akár a lakás egy ikonikus design eleme? Hiszen a "dizájn nemcsak tükrözi, hanem meg is határozza életminőségünket. Az igényesen tervezett tárgyak használhatóságuk mellett szépséget visznek a hétköznapok világába, formaviláguk többletjelentésével értékessé teszik környezetünket. A dizájnerek, formatervezők minden érzékükkel figyelik és a forma nyelvére fordítják a társadalomban, és az egyes emberekben lejátszódó változásokat, igényeket, gondolatokat."

Közel 20 éves építész, belsőépítész és lakberendezői tudással és referenciával rendelkezünk a téralkotás szinte összes területén, a garzontól a penthouse lakáson át a nagypolgári villáig. Kiemelkedő és egyedi megoldásokat kínálunk a hotelprogram, a retail design és a vendéglátóhelyek belső kialakításának területén is. Tervezést és kivitelezést bonyolítunk le, gyakorlati tapasztalatok alapján.

Sezlon a Design héten!

A Sezlon Galéria minden évben részt vesz a Design Hét eseménysorozatán. Ilyenkor izgalmas workshopokkal várjuk az érdeklődőket és a többszörös designdíj nyertes tervezők Kati Meyer-Brühl és Roland Meyer-Brühl gyönyörű bútorait is testközelből megcsodálhatják a látogatók. (www.bruehl.com)Design hét 2016

Bemutatótermünk a Sezlon galéria egy kortárs designbútor bemutatóterem az I. kerületben a Batthyány utca 61. számban. Cégünk képviseli Magyarországon a brühlt, a Koinort, és a Zeitraumot, emellett számos olasz, francia, holland és belga partner termékeivel is foglalkozunk. A bútorok mellett, hogy a galérianegyedhez is illeszkedjünk, mindig egy-egy magyar kortás festőművész alkotásait mutatjuk be dekorációként.

Az általunk képviselt cégek nagyon magas minőségű bőrökkel dolgoznak, így számunkra is nagyon fontos a bőrök ismerete, és a természetes, minőségi bőrök szeretete. Erre a design hétre egy bőr workshoppal készültünk: "Anilin workshop -a textilbőrtől az anilin bőrig

Ismerd meg a különbséget!" címmel. A workshop jelleget a helyben elkészíthető kisebb bőr emléktárgyak adják.

A program egy vetítéssel kezdődött, ahol a nyers bőr kiválasztásától a cserzésen és a szabáson át a varrásig végig kísérhettük a bútorgyártásban használt bőrök útját. A videó után egy élő bőrbemutató következett, ahol különböző bőröket tekinthettek és tapinthattak meg a résztvevők, miközben bemutattuk és elmondtuk az érezhető és látható különbségeket. Az anilin bőr egy fedőréteg nélküli, puha, kellemes tapintású, és természetes bőr, ezeket a tulajdonságokat részletesen bemutattuk 2-3 teljes méretű eredeti bőrmintán.

Az előadások után a résztvevők a segítségünkkel kisebb emléktárgyakat készíthettek maguknak valódi bőrökből, kulcstartót, telefontokot, pénztárcát, stb.

Design hét 2017

A „hosszú szék” gondolatisága, filozófiája az otthonteremtés, a lakberendezés alapja. Kell, hogy legyen egy bútor, egy hely otthonunkban, ami kényelmes, ami csak a miénk, ami rólunk szól. Ez lehet egy ikonikus darab, egy kényelmes design forma, egy antik családi karos fotel, vagy csak egy kényelmes szék lábtartóval, kell egy „sezlon”, ahol eltölthetünk kedvenc könyvünkkel vagy magazinunkkal néhány nyugodt percet.

Workshop a Sezlon Galériában, 2017.:
Mennyibe kerül a minőség és mennyibe kerül a tömeggyártás? Mi van a design alatt? Építs velünk egy hosszúszéket: ismerd meg a folyamatot lépésről-lépésre. Hogyan készül el nappalink legkényelmesebb bútora? Derítsd ki a Sezlonnal, hogy vajon miért érezzük, honnan tudjuk, ha valódi minőséggel találkozunk!

2017-ben egy saját tervezésű széket készíthettek el a workshopon résztvevő érdeklődők. Az esemény ebben az évben is egy előadással kezdődött, melyen bemutattuk a designtermékek, minőségi termékek legkiemelkedőbb előnyeit, összehasonlítva a felhasznált alapanyagokat, technológiákat, know how-t és szolgáltatásokat, valamint az alkalmazott munkaerőt az alacsony minőségű, olcsó termékekkel szemben.

Konyhakiállítás 2017

A 2017-es Konyhakiállításon a Sezlon Galéria tervezte meg és rendezte be a H.O.M.E. magazin standját, ahol az érdeklődők egy kis bepillantást nyerhettek a brühl designtermékeinek gyűjteményébe.

Design Now!

Design még ma!

#Yoursezlon

Oszd a designt!

Iratkozz fel hírlevelünkre 5%-os kedvezmény kuponért!*

feliratkozás

*A kedvezményes kupont e-mailben küldjük neked.
Az extra kedvezmény a Design now! árakkal nem összevonható, ezekre a termékekre nem vonatkozik.

kapcsolat

Nyitvatartás: A sezlon galéria bemutatótermébe az érdeklődőket előzetes időpontfoglalással fogadjuk.
Bejelentkezés a +36 20 421 5591 számon lehetséges.

KIEMELT PARTNEREINK

Copyright © 2018 Sezlon
Design Now!
Design
Now!
EN